В Африці почали випуск власних смартфонів і планшетів

Субота, 29 грудня 2012, 18:15

На африканському континенті почали створювати мобільні пристрої, створені місцевими інженерами на кошти місцевих інвесторів

Про це пише CyberSecurity з посиланням на підприємця з Конго Верона Манку.

Згідно з повідомленням, пристрої проектуються в Африці, але виробляються в Китаї.

За словами підприємця, його виробництво випускає планшети і смартфони з урахуванням потреб місцевих споживачів.

Реклама:

"Ми самі живемо в Африці і знаємо, що потрібно африканцям. Apple має величезні позиції в США, Samsung - в Азії, VMK хоче стати основним виробником в Африці", - заявив Манку.

Крім того, він зазначив, що його компанія VMK випускає пристрої на базі тюнингованої версії ОС Google Android. Вартість смартфонів VMK стартує від 170 доларів, планшета - від 300 доларів.

За його словами, на сьогодні випускається версія планшета яка підтримує WiFi, має 4 Гб вбудованої пам'яті і продається під брендом Way-C, причому програмне забезпечення планшета спочатку підтримує місцеві мови.

Смартфон створений на базі процесора ARM і 3,5-дюймового екрану. Компанія VMK зараз починає продажі смартфона в 10 країнах Західної Африки, а в перспективі буде продавати свої розробки для африканців, що проживають в Бельгії, Франції та Індії.

Манку стверджує, що його компанії доводиться конкурувати з відомими брендами, такими як Nokia, Research in Motion і іншими, які за останні кілька років активно взяли американський ринок.

У VMK кажуть, що в майбутньому їх компанія планує перенести і виробництво в Африку, але поки це неможливо з об'єктивних економічних причин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: