Французький податок на розкіш визнали незаконним

Субота, 29 грудня 2012, 14:54

Конституційна рада Франції визнала 75% податок на розкіш, який планується ввести в країні в 2013 році, неконституційним.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

За даними ради, неконституційність тимчасового підвищеного податку на доходи більше мільйона євро полягає в тому, що він буде поширюватися лише на окремих громадян Франції, а не все населення країни.

Новий 75% податок, закладений у проект державного бюджету Франції, який вже схвалив парламент, стосуватиметься тільки 1,5 тисячі жителів країни.

Реклама:

Таким чином, як зазначила Конституційна рада Франції, він "не відповідає рівномірному розподілу суспільного тягара".

Між тим, введення податку є одним із пріоритетних завдань, оголошених президентом Франції Франсуа Олланда. В адміністрації прем'єр-міністра Франції оголосили, що мають намір переглянути новий податок.

За словами прем'єр-міністра Франції Жан-Марка Ейро, після того, як влада перегляне параметри податку на розкіш, він буде знову внесений в новий проект державного бюджету.

Коли саме це станеться, Ейро не уточнив, проте зазначив, що постанова Конституційної ради ніяк не вплине на зусилля уряду щодо скорочення дефіциту державного бюджету.

Нагадаємо, уряд Франції вирішив ввести підвищений податок на розкіш для того, щоб заповнити дохідну частину державного бюджету, значно постраждалу в результаті глобальної фінансово-економічної кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: