"Регіонали" хочуть заборонити продаж алкоголю в нічний час

Субота, 29 грудня 2012, 12:01

Депутати Ірина Бережна та Андрій Пінчук (Партія регіонів) пропонують заборонити продаж в Україні алкоголю в нічний час.

Відповідний проект закону зареєстровано у Верховній раді 21 грудня 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Документом також пропонується заборонити вживати алкоголь на вулицях, у парках, скверах, під'їздах житлових будинків, а також продавати алкогольні напої та тютюнові вироби ближче, ніж за 200 м від загальноосвітніх навчальних закладів.

Законопроект передбачає підвищення розмірів штрафу за правопорушення, пов'язані з продажем і споживанням алкоголю, а також за появу у п'яному вигляді в громадських місцях, розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв на виробництві.

Реклама:

Зокрема, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами передбачені штрафні санкції в розмірі від 13 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Документ також пропонує ввести кримінальну відповідальність за систематичний (більше трьох разів) продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива неповнолітнім.

Як відомо, в кінці 2011 року Пінчук зареєстрував практично аналогічний законопроект в парламенті, але він так і не був розглянутий депутатами.

В Україні ряд міст самостійно ввів заборону на продаж алкоголю в нічний час.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: