Податкова замість однієї проблеми створила іншу - банкіри

Субота, 29 грудня 2012, 11:04

Відкликання листа податкової щодо оподаткування операцій з цінними паперами не вирішило проблему, яку він створив.

Про це заявляє Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз", коментуючи інформацію щодо відкликання листа ДПСУ від 09.08.2012 "Про відображення від’ємного фінрезультату операцій з цінними паперами та деривативами у 2012-2015 роках".

У асоціації нагадали, що цей лист викликав активні заперечення учасників фінансового ринку.

"В той же день ДПСУ замість цього листа затвердила узагальнюючу податкову консультацію, яка так само обмежує врахування від’ємного фінрезультату за операціями з цінними паперами", - йдеться в заяві.

Реклама:

Водночас, експерти УКБС зауважують, що проблема щодо обмеження врахування від’ємного фінрезультату за операціями з цінними паперами (яка виникла у зв’язку з виданням вищезазначеного листа ДПСУ), залишилась невирішеною у правовій площині.

"Незважаючи на те, що Верховна рада, держрегулятори фінринків та громадськість зазначала про помилковість позиції ДПСУ щодо оподаткування цінних паперів, податківці продовжують довільно тлумачити законодавчі норми, створюючи проблеми на фінансовому ринку", - заявила гендиректор асоціації Галина Оліфер.

Нагадаємо, днями два професійні об'єднання фінансистів - НАБУ та УАІБ - дали протилежні тлумачення останнім діям Державної податкової служби щодо податкового обліку операцій з цінними паперами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!