Світові обсяги IPO впали до мінімуму з 2008 року

П'ятниця, 28 грудня 2012, 20:44

Обсяг IPO на світовому фінансовому рику в 2012 році склав 112 млрд доларів, що є мінімумом за чотири роки, що минули з фінансової кризи.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, в Європі обсяг розміщень впав на дві третини до 9,9 млрд доларів.

Найбільше IPO було проведено в четвертому кварталі.

Реклама:

Найбільшим виходом на біржу в ЄС стало розміщення Telefonica Deutschland на Франкфуртській фондовій біржі, в результаті якого компанії вдалося заробити 1,45 млрд євро. До трійки лідерів увійшли також російський мобільний оператор "Мегафон" (1,8 млрд доларів) і британська фінансова група Direct Line Insurance (1,5 млрд доларів).

В Азії обсяг IPO знизився на 43% до 46,7 млрд доларів. Найбільшим азійським IPO стало розміщення страхової компанії People's Insurance в Гонконгу, у ході якого група заробила 3,6 млрд доларів.

У США обсяги IPO ненабагато перевищили торішні результати і склали 41 млрд доларів.Найбільшим американським IPO став вихід на біржу соціальної мережі Facebook.

Обсяг запланованих IPO, за даними американської компанії Ipreo, в кінці цього року склав близько 115 млрд доларів. Багато компаній в 2012 році відклали розміщення через високої волатильності на фондових ринках та економічну нестабільність у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: