Франція знизила оцінку росту ВВП

П'ятниця, 28 грудня 2012, 15:58

Франція переглянула показник зростання ВВП у третьому кварталі 2012 року до 0,1% з 0,2%.

Про це йдеться в даних Національного інституту статистики, пише Reuters.

Згідно з повідомленням, повернення до зростання в третьому кварталі завдяки збільшенню споживання домашніх господарств пішло за скороченням ВВП на 0,1% у другому кварталі і не дозволило другій за величиною економіці Європи сповзти в рецесію.

"Витрати споживачів зросли на 0,2% в листопаді з урахуванням інфляції, свідчать дані INSEE, після зниження на 0,1% в жовтні", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Аналітики очікували нульове значення цього показника. Зростання було в першу чергу обумовлений збільшенням витрат на меблі та електроенергію.

Економіст BNP Домінік Барбе вважає, що в той час як перегляд значення ВВП став поганою новиною, зростання роздрібних продажів виявилося приємним сюрпризом.

"Незважаючи на коректування, ми продовжуємо прогнозувати зростання ВВП за весь рік на рівні 0,1%, хоча ризик зараз скоріше лежить в плані отримання більш низького значення, ніж високого", - сказав він.

Президент-соціаліст Франсуа Олланд ставить за мету зростання економіки на 0,8% в 2013 році - рівень, який більшість аналітиків вважають надто оптимістичним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!