У Попова вирахували "правильну" вартість проїзду у метро

Четвер, 27 грудня 2012, 11:54

У КМДА економічно-обгрунтованою вартістю проїзду в метрополітені вважають 3 гривні.

Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передають "Українські новини".

"Згідно з розрахунками КП "Київський метрополітен", проведеними у відповідності з порядком формування тарифів на послуги міського електричного транспорту, розрахунковий та економічно-обгрунтований тариф на 2013 рік становить 3-3,05 гривні. І це той тариф, який дозволить метрополітену працювати", - сказав Голубченко.

За словами Голубченка, розрахунковий тариф визначається комунальним підприємством відповідно до собівартості перевезень і застосовується як орієнтир при формуванні тарифної політики в міському пасажирському транспорті.

Реклама:

Разом з тим чиновник відзначив, що через наявність значної кількості пасажирів пільгових категорій підприємство має високу бюджетну залежність, та роками не отримує повної компенсації втрат доходів за надані послуги.

"Пояснюється це тим, що формування видаткової частини бюджету столиці здійснюється в умовах обмеженості фінансових можливостей його дохідної частини, а також необхідносты дотримання вимог щодо забезпечення в повному обсязі засобами захищених статей видатків, пов'язаних з виплатою заробітної плати та забезпеченням життєдіяльності бюджетних установ", - додав замголови КМДА.

Також Голубченко запевнив, що місто "має намір стримувати тарифи на нинішньому рівні до тих пір, поки це буде необхідно мешканцям столиці".

"Але ми хочемо все таки, щоб кияни могли користуватися недорогим громадським транспортом. Я можу сказати, що місто має стримувати існуючий тариф стільки часу, скільки потрібно, щоб підвищити заробітну плату і пенсію, щоб людина змогла оплачувати", - пояснив чиновник.

За словами Голубченка, на даний момент міськвлада вирішила не обговорювати навіть можливість підвищення вартості проїзду в метро.

Нагадаємо, вартість проїзду в метрополітені була підвищена з 1,7 до 2 гривень у вересні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!