Дніпропетровськ ухвалив "злиденний" бюджет

Четвер, 27 грудня 2012, 09:27

Дніпропетровська міськрада ухвалила міський бюджет на 2013 рік, суми вилучень із якого до держбюджету зросли майже вчетверо порівняно з 2012 роком.

Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

За попередніми даними, місто недоотримає близько 150 млн гривень із загальної суми бюджету в 2,8 млрд гривень.

Опозиція заявила, що це не бюджет розвитку, а "відомість на отримання зарплати": чимало бюджетних сфер не отримали коштів на розвиток, тільки на виплату заробітних плат.

Реклама:

В опозиції також заявляють, що таким чином "під сумнівом виконання багатьох програм соціально-економічного розвитку Дніпропетровська".

"На тлі економічної кризи місто має спрямовувати кошти на соціальні статті, модернізацію промисловості, підприємництва. Цього в бюджеті ми не бачимо", - сказав керівник фракції "Фронт змін" Каміль Примаков, назвавши бюджет "злидарським".

Водночас міський глава Дніпропетровська Іван Куліченко назвав бюджет міста наступного року "напруженим" і зауважив, що сподіватимуться на допомогу зі столиці.

При "напруженому бюджеті" депутати виділили майже 2,5 млн гривень на програму інформатизації Дніпропетровської міськради.

Крім того, міськрада вирішила скоротити третину міських і половину районних у місті чиновників.

За цим рішенням, до 1 лютого 2013 року під скорочення підпадуть 30% штатних співробітників Дніпропетровської міськради та її виконавчого комітету.

Також уже з 1 лютого в райрадах міста планують затвердити нову структуру штату "з урахуванням 50% скорочення штатної чисельності від діючої на 1 січня 2013 року".

У міськраді це пояснюють браком коштів у бюджеті міста наступного року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: