НБУ продовжить перехід до гнучкого валютного курсу - Прасолов

Середа, 26 грудня 2012, 17:02

Нацбанк продовжить політику поступового переходу до гнучкого валютного курсу.

Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" (від 26 грудня) заявив міністр економічного розвитку і торгівлі, голова Ради НБУ Ігор Прасолов, передає УНІАН.

"Звертаю увагу, що поступовий перехід до гнучкого формування валютного курсу передбачено у програмних документах МВФ. НБУ твердо дотримується своїх зобов'язань", - сказав Прасолов.

За його словами, протягом останніх 3 років щоденні відхилення офіційного курсу гривні від ринкового не перевищують заявлених у програмі stand-by 2%.

Реклама:

Водночас він дав зрозуміти, що швидкого переходу до абсолютно гнучкого курсу бути не може, оскільки економіка України значною мірою "доларизована".

"Є погані приклади, коли економіки, що розвиваються, вводили плаваючий курс, і це було згубно для економіки. Таке практикували Індонезія, Бразилія, Аргентина, коли нацвалюта протягом тижня знецінювалася на 30%", - зазначив Прасолов.

"Нічого хорошого це не дає ні економіці, ні пересічним громадянам", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, нещодавно представник МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Україні необхідний обдуманий перехідний період для переходу з фіксованого на гнучкий валютний курс.

Нагадаємо, 13 листопада 2012 року, директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін заявив, що НБУ вважає неминучим поступове підвищення курсової гнучкості нацвалюти.

За словами Корабліна, "поступове підвищення курсової гнучкості національної валюти - це неминучість".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: