"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Samsung розпочинає нову війну проти Ericsson

Середа, 26 грудня 2012, 09:26

Компанія Samsung оголосила про те, що буде вимагати заборони американських продажів і ввезення в країну ряду продуктів компанії Ericsson.

Про це йдеться в заяві компанії, пише CyberSecurity.

У Samsung повідомили, що подали скаргу в американську Комісію з міжнародної торгівлі на Ericsson як на виробника телекомунікаційного устаткування.

"У скарзі Samsung говориться, що Ericsson зловживає своїм домінуючим становищем на ринку телекомунікаційних патентів", - пише видання.

Реклама:

Раніше, шведська компанія подала в США позов проти Samsung, заявивши, що деякі з продуктів сімейства Galaxy порушують права Ericsson і остання домагається їх блокування на американському ринку.

"У відповідь на це юристи Samsung заявили, що Ericsson шантажує компанію, "проявляє небажання" продовжувати переговори з питань ліцензування та висуває "необгрунтовані вимоги", - йдеться в повідомленні.

Обидві компанії в своїх скаргах не вказують конкретні продукти і не називають патентів.

Нагадаємо, в листопаді Ericsson заявила, що Samsung відмовляється переводити необхідні ліцензійні відрахування, тоді як остання звинуватила Ericsson у зловживанні своєю власністю на загальновживані FRAND-патенти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: