Банкіри заговорили про створення Google Bank і Apple Bank

Вівторок, 25 грудня 2012, 14:11

Протягом трьох-чотирьох років у світовій банківській сфері станеться революція, в результаті якої з'являться Google Bank і Apple Bank.

Про це йдеться в дослідженні Deutsche Bank, передає "Лента.ру".

Аналітики банку відзначають, що якщо традиційні фінансові установи не почнуть інвестувати в нові технології, то Google Bank і Apple Bank складуть їм серйозну конкуренцію і в підсумку захоплять більшу частину ринку.

Поки, констатують в Deutsche Bank, традиційні банки приділяють недостатньо уваги розвитку нових технологій, таких як системи інтернет-платежів або розрахунки за допомогою стільникових телефонів.

Реклама:

У Deutsche Bank звертають увагу, що протягом останніх років довіра до світової банківської системи знизилася.

Так, у Німеччині в даний час банкам довіряють менше 60% громадян, а в США - менше 45%.

У той же час Google, Apple, Amazon і Paypal створюють власні системи проведення мобільних і інтернет-платежів і мають значну власну базу клієнтів, що довіряють їм.

На перспективах банкінгу від нових компаній, таких як Google і Apple, позитивно позначається зростання обсягів продажів смартфонів і планшетів.

У Deutsche Bank відзначають, що в першу чергу традиційні банки можуть втратити ринок платежів, які не приносять фінансовим установам основного доходу, але є їх стабільним заробітком.

Зараз небанківські структури займають 6% ринку безготівкових розрахунків, але вже в 2013 році, за прогнозами Deutsche Bank, показник зросте до 8%.

При цьому у багатьох європейських країнах (Данія, Франція, Швеція) вже в 2011 році більше 60% покупок здійснювалися через інтернет, що також допомагає розвитку інтернет-банкінгу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!