Янукович обіцяє підвищувати соцстандарти. За рахунок бізнесу?

Вівторок, 25 грудня 2012, 14:02

Серед пріоритетів державної політики на 2013 рік залишається послідовна реалізація політики соціальної справедливості.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів, повідомляє прес-служба президента.

"Наголошую, що підвищення соціальних стандартів повинно продовжуватись, а для цього необхідно забезпечити позитивну динаміку економіки та збільшувати можливості держбюджету", - сказав він.

Янукович наголосив: в умовах жорстких бюджетних обмежень слід вдосконалювати організацію соціальної сфери, посилювати адресність соціальних видатків та фокусуватися на ранньому виявленні проблем у сім’ях і своєчасному наданні якісних соціальних послуг.

Реклама:

"На часі – модернізація політики зайнятості, яка має бути адекватною потребам структурних зрушень в економіці", - заявив президент.

Він додав, що наступного року має ефективно реалізовуватися новий закон про зайнятість.

"Ми якісно змінимо підходи до стимулювання створення робочих місць, передусім для найбільш вразливих на ринку праці категорій: молодь, інваліди, люди передпенсійного віку", - сказав Янукович.

У 2013 році, зазначив президент, влада продовжить працювати над стабілізацією Пенсійного фонду та формуванням джерел для наступних підвищень пенсійних виплат.

Пріоритетом реформи системи охорони здоров’я на наступний рік він назвав становлення дієвої системи екстреної медичної допомоги та розбудову мережі первинної медичної допомоги в усіх регіонах.

"Необхідно "запустити" інструменти державно-приватного партнерства в соціальній сфері, передбачені прийнятим два роки тому законом", - наголосив Янукович.

Президент звернув увагу на необхідність підвищення рівня залученості приватних компаній до соціально значущих проектів.

"Соціальна відповідальність має стати синонімом успішності бізнесу як великого, так і середнього", - вважає Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!