"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Акції "Центренерго" і "Донбасенерго" продадуть вже у І кварталі

Понеділок, 24 грудня 2012, 15:56

Акції "Центренерго" і "Донбасенерго" Фонд держмайна продасть після оприлюднення результатів діяльності за 2012 рік і, очевидно, зробить це в 1 кварталі 2013 року.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

"За умови, що уряд залишить у держвласності 25% пакетів акцій обох генкомпаній (як це було при проведенні попередніх аналогічних аукціонів), Фонд держмайна може виставити на продаж 53% акцій "Центренерго" і 61% акцій "Донбасенерго", - сказав Саква.

За його словами, ФДМ раніше планував оголосити терміни і умови проведення аукціонів в грудні, проте, очевидно, зробить це в 1 кварталі 2013 року після того, як компанії опублікують свої результати діяльності за 2012 рік, які, як ми очікуємо, будуть досить високими.

Реклама:

"Хоча попит на теплову електроенергію знизився в 4 кварталі 2012 року, тарифи генкомпаній залишилися високими, у зв'язку з чим ми очікуємо, що "Центренерго" і "Донбасенерго" залишаться прибутковими за підсумками зазначеного періоду, тоді як раніше ми прогнозували збитки", - зазначив експерт.

За оцінками експерта, за підсумками року чистий прибуток "Центренерго" може досягти рекордних 59 млн доларів (коефіцієнт ціна/чистий прибуток 4,8), а чистий прибуток "Донбасенерго" - 35 млн доларів (коефіцієнт ціна/чистий прибуток 1,7).

"Прогнозований главою ФДМ обсяг надходжень від приватизації припускає потенціал зростання 31-64% до поточних котируваннях акцій компаній на біржі", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: