"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ірландський Facebook вивів в офшор мільйони фунтів

Понеділок, 24 грудня 2012, 13:06

Підрозділ соцмережі Facebook в Ірландії в минулому році вивів в офшор 440 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на Business Insider.

Як повідомляється, таким чином Facebook зміг знизити податкове навантаження: на Facebook Ireland припадає близько 40 відсотків сукупної виручки соцмережі.

Як вказує видання, Facebook використовував так звану "подвійну ірландську" схему: Facebook Ireland переводила кошти в "сестринську" ірландську компанію, а потім та перераховувала їх своєю структурою на Кайманових островах.

Реклама:

У підсумку в 2011 році Facebook Ireland заплатила податок на прибуток у розмірі 2,63 мільйона фунтів (3,23 мільйона євро), тоді як її виручка за той же час зросла майже вчетверо - з 229 мільйонів до 1,051 мільярда євро.

У свою чергу, в Facebook заявили, що компанія дотримується корпоративного законодавства, у тому числі правила, що стосуються виплати податків і надання фінансової звітності.

У середині жовтня в британських ділових ЗМІ з'явилася інформація про те, що Facebook недоплачує податки у Великобританії. Як вказувала газета The Independent, для зниження податкового навантаження соцмережа використовувала поширену схему реєстрації істотної частини угод в Ірландії.

Податкові претензії британська влада пред'явила не тільки до Facebook, але також до мережі кав'ярень Starbucks, пошуковика Google та інтернет-магазину Amazon. Зокрема, з'ясувалося, що Starbucks за останні три роки не платила у Великобританії ні прибуткового податку, ні податку на прибуток. На початку грудня мережа кав'ярень пообіцяла британській владі виплачувати більше податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!