"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова порахувала прибуток від нових акцизів

Понеділок, 24 грудня 2012, 11:39

Нові правила адміністрування акцизного податку сприятимуть подальшій детінізації галузі і дозволять залучити до бюджету додатково 1,2 млрд гривень податкових платежів.

Про це йдеться в повідомленні ДПС, опублікованому на сайті.

Згідно з повідомленням, зміна ставок та порядку сплати акцизного податку також дозволить створити справжні конкурентні умови на ринку тютюнової продукції.

Як повідомляє прес-служба податкової, представники тютюнової галузі брали безпосередню участь у розробці законопроекту. Їх пропозиції та зауваження після низки спільних нарад і комунікаційних сесій були опрацьовані та враховані в остаточному варіанті документа.

Реклама:

Нагадаємо, закон від 20 листопада 2012 № 5503 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів" передбачає авансову сплату акцизного податку при придбанні марок, а також збільшення розміру мінімального акцизного податкового зобов'язання та специфічної ставки акцизного податку з одночасним зменшенням впливу адвалорної складової.

"На думку фахівців податкової служби, такий порядок адміністрування акцизного податку зробить невигідними махінації з роздрібними цінами на тютюнові вироби. Це також виключає демпінгові махінації як один із поширених методів недобросовісної конкуренції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, посилено відповідальність за порушення умов виробництва, транспортування, зберігання, реалізації підакцизної продукції. Мінімальний штраф з 1 січня 2013 року буде підвищено з 1700 гривень до 8500 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: