"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Швейцарії стягуватимуть податок з іноземних вкладів

Неділя, 23 грудня 2012, 11:04

Швейцарія обклала податком іноземні вклади.

Положення нового документа, підписаного з Великобританією і Австрією, стосуються податку на прибуток від вкладення капіталу і набудуть чинності з 1 січня 2013 року, передає Euromag з посиланням на Krone.

Реалізація угоди регламентується в Швейцарії у федеральному законі про міжнародне вилучення прибуткового податку, що набрав чинності 20 грудня.

Угода з Австрією була підписана у квітні міністром фінансів Марією Фектер і її швейцарської колегою за посадою Евеліною Відмер-Шлумпф.

Реклама:

Тепер неоподатковувані раніше податком вкладення з Австрії на швейцарських рахунках будуть обкладатися податком - на вже відкриті рахунки буде накладений акордний податок розміром від 15% до 38%.

Також з 1 січня 2013 року швейцарські банки повинні будуть обкласти австрійські капітали податком на прибуток від вкладень за зразком австрійського податку на доходи від грошових операцій, а саме ввести 25%-ий збір з відсотків до отримання.

За 2013 рік бюджет повинен поповнити мільярд євро зборів за минулі операції, і кожен рік очікується приблизно 50 мільйонів річного доходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: