Ярославський готує свій клуб для продажу

Субота, 22 грудня 2012, 14:33

Президент ФК "Металіст", харківський бізнесмен Олександр Ярославський розпорядився підготувати фінансову оцінку клубу на предмет його продажу.

Про це ZN.UA повідомило джерело в клубі.

За інформацією джерела, таким чином Ярославський відреагував на звернення депутатів Харківської міської ради та мера Геннадія Кернеса до Харківської облради з проханням передати стадіон "Металіст" у комунальну власність міста.

За даними ZN.UA, в цьому кроці Ярославського більше прагматичного шантажу і бажання побороти амбіції Кернеса чистою арифметикою, ніж бажання розлучитися з командою.

Реклама:

У разі відмови Ярославського від фінансування "Металіста" і передачі клубу і стадіону на баланс міста Кернес опиниться в скрутному становищі.

Тільки на утримання стадіону потрібно буде знайти в бюджеті додатково 20 млн грн на рік. Відмова Ярославського від фінансування клубу обійдеться міській скарбниці ще в 330 млн грн. При цьому вартість самого клубу, за оцінкою журналу Forbes, становить ще близько 450 млн гривень.

Таким чином, дірку в 800 млн грн для 52 млрд харківського бюджету на 2013 рік ані місто, ані область не закриють, відзначає видання.

Раніше Кернес в інтерв'ю Українській правді заявляв, що стадіон "Металіст" має бути повернутий у комунальну власність Харкова.

У той же час президент харківського "Металіста" ОлександрЯрославський назвав це махновщиною й заявив, що готово віддати Кернесу й стадіон, і команду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!