Herbalife назвали найефективнішою "пірамідою" в історії

П'ятниця, 21 грудня 2012, 17:23

Акції компанії Herbalife, яка випускає харчові добавки для зниження ваги, звалилися на 21% за два дні.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на газету Los Angeles Times.

Як повідомляється, це сталося після того, як керуючий інвестиційним фондом Pershing Square Capital Management Білл Екман заявив, що компанія є "найбільш ефективною пірамідою в історії".

У Herbalife звинувачення Екмана спростували, а також звинуватили в тому, що він намагається чинити тиск на інвесторів і маніпулювати акціями компанії.

Реклама:

Як передає Bloomberg, Herbalife вже звернулася в Комісію з цінних паперів і бірж США, попросивши провести розслідування заяв бізнесмена.

Під управлінням фонду Pershing Square Capital Management знаходяться активи на суму близько 12 мільярдів доларів. У Екмана є і вкладення в цінні папери Herbalife. В інтерв'ю Bloomberg фінансист заявив, що протягом року вивчав бізнес Herbalife і впевнений в тому, що компанія організована як типова піраміда.

Так, за словами Екмана, Herbalife платить більше грошей своїм кадровикам для залучення нових співробітників, ніж витрачає на дійсну продаж своєї продукції. У результаті близько 2,6 мільйона розповсюджувачів товарів Herbalife отримують дуже мало, тоді як нечисленним топ-менеджерам дістаються мільйони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!