"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров дозволив передоплату для Новинського?

П'ятниця, 21 грудня 2012, 16:41

Уряд України дозволив передоплату на строк до 18 місяців для контрактів на будівництво кораблів і суден по держоборонзамовленням з циклом виробництва більше півроку.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 1167 від 19 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, в грудні 2009 року Міноборони і ДАХК "ЧСЗ" (Миколаїв) за підсумками тендеру військового відомства підписали контракт на виконання держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни.

Зараз на "ЧСЗ" розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий". Згідно з раніше озвученими даними, передачі головного корабля замовнику запланована на 2016 рік, до 2021 року планується побудувати чотири корвети.

Реклама:

Обсяг фінансування затвердженої в листопаді 2011 року урядом України державної цільової оборонної програми "Корвет" до 2021 року передбачено в розмірі 16,2 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, суднобудівний субхолдинг Smart Маritime Group мав намір збільшити завантаження виробничих потужностей ЧСЗ за рахунок замовлень з модернізації кораблів ЧФ, а також замовлень з інших країн.

Крім того, раніше керівник бізнес-напрямку Smart Maritime Group Олександр Юрков заявив, що суднобудівний актив "Смарт-холдингу" Smart Maritime Group планує придбати 50% акцій Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" до кінця поточного року.

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи, була створена в 2006 році Вадимом Новинським.

Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в Агропереробка ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: