Інвестори втрачають інтерес до України

П'ятниця, 21 грудня 2012, 15:25

Побоювання інвесторів щодо України посилилися.

Як пише видання The Wall Street Journal, протягом 2012 року, інвестори були готові дати Україні привілеї, визнаючи, що економічне поліпшення і угода з МВФ навряд чи відбудеться до парламентських виборів.

"Інвестори готові були робити ризиковані ставки в гонитві за прибутковістю, українські казначейські векселі дають більше 20%", - пише видання.

"Пару місяців тому, відразу після виборів, ми продали всі наші активи в Україні, як суверенні та корпоративні", - сказав менеджер Aberdeen Asset Management ADN.LN Віктор Сзабо.

Реклама:

За його словами, побоювання інвесторів посилилися на початку грудня, коли аналітики рейтингового агентства Moody's і Standard & Poor's знизили кредитний рейтинг України.

Також, хвилювання інвесторів викликало і скасування запланованої зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з МВФ.

"Банк Goldman Sachs GS очікує, що девальвація буде приблизно на рівні 30% у другому кварталі 2013 року, в той час як банк BarclaysBARC.LN очікує, що одноразова девальвація у другому кварталі досягне 20%", - говориться в статті.

"Фінансування дефіциту поточного рахунку в 14 мільярдів доларів разом з 6 млрд доларів погашення кредиту МВФ і 2 млрд доларів інших суверенних погашень виглядає вкрай проблематично", - сказав аналітик Citigroup Inc.C Луїс Коста.

"Не всі інвестори будуть чекати угоди з МВФ", - говорить аналітик Exotix Ltd Андре Андріджановс.

На його думку, похмурі економічні прогнози і невизначеність щодо угоди з МВФ означає, що більшість інвесторів, ймовірно, продовжать триматися подалі від України.

Як повідомлялося, нещодавно виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко повідомила, що Україна продовжує втрачати інвестиційну привабливість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!