Лагун придбав Кредитпромбанк за долар

П'ятниця, 21 грудня 2012, 13:42

Власник "Дельта банку" Микола Лагун домовився про купівлю 100% акцій у акціонерів Кредитпромбанку за 1 долар.

"Така символічна ціна за банк, що входить в групу найбільших, і ще кілька років тому коштував мільярд доларів - наслідок фінансової кризи, яка знецінила банківські активи", - йдеться у статті "Економічної правди".

За відомостями ЕП, Лагун підписав угоду про придбання 100% акцій Кредитпромбанку з представниками кіпрських компаній Kaluoma Holdings Ltd (47,78%), Fintest Holding Ltd (28,72%) і ірландської Homertron Trading Ltd (23,5%).

"Kaluoma Holdings Ltd представляла інтереси 18 іноземних кредиторів Кредитпромбанку, серед яких були ЄБРР, Raiffeisen Int., Fortis, BNP Paribas, Commerzbank, Cargill. Ці компанії домовилися про входження в капітал Кредитпромбанку після кризи, в рамках реструктуризації кредитного боргу установи на 400 млн доларів", - йдеться у публікації.

Реклама:

За даними ЕП, Fintest Holding і Homertron Trading були підконтрольні концерну "Енерго", який є предметом конфлікту між бізнесменом Віктором Нусенкісом і сім'єю екс-генпрокурора Геннадія Васильєва.

Цей конфлікт, вказують джерела "ЕП", став головною причиною продажу Кредитпромбанку.

"Поки Нусенкіс і Васильєви визначали, кому має належати банк, і як ділити його активи і пасиви Кредитпром почав втрачати бізнес і вкладників", - пише автор статті Олександр Дубинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!