"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фонді держмайна кажуть, що не планують продаж "Турбоатома"

Четвер, 20 грудня 2012, 19:54

Фонд державного майна поки не веде підготовку до приватизації "Турбоатом", хоча це підприємство увійшло до приватизаційного списку 2013 року.

Про це повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, передає "УНІАН".

За його словами, "Турбоатом" потрапив в список держактивів на продаж наступного року у зв'язку з тим, що шість років тому завод був переданий Фонду для подальшої приватизації.

"Є підприємства, які по своїй ефективності непорівнянні з витратами, які на них несе держава, тобто такі, які дають ефект, наприклад, "Турбоатом", - сказав Рябченко.

Реклама:

"Він включений в перелік для приватизації, але у нас немає планів на продаж підприємства, але може бути така ситуація, що знадобляться інвестиції, тому ми на всякий випадок включаємо його в плани на четвертий квартал, якщо виникне ситуація і уряд прийме таке рішення, хоча на сьогодні немає підстав для його продажу, і ми не плануємо його продавати, і ми ніяких процедур з оцінки та продажу не проводимо і не плануємо проводити", - додав глава ФДМУ.

Він пообіцяв, що в разі прийняття Кабінетом міністрів рішення про продаж підприємства, конкурс буде проведено в рамках чинного законодавства без переваги яким-небудь учасникам.

Компанія "Турбоатом", статутний капітал якої становить 105,6 млн гривень, виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: