"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада віддала Фірташу титановий комбінат

Четвер, 20 грудня 2012, 15:37

Переможцем конкурсу з відбору недержавних учасників для ТОВ Запорізький титано-магнієвий комбінат стала Tolexis Trading Ltd, що входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розкриття пропозицій, які надійшли на конкурс, відбулося 13 грудня, однак ФДМ відмовлявся оголошувати результати протягом тижня без пояснення причин", - йдеться у повідомленні.

Крім Tolexis Trading, якій належать ТОВ Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат і Валки-Ільменіт, в конкурсі взяла участь також заснована в 1996 році Ігорем Туркіним компанія Luxembourg Company of Metals&Alloys SA (LCMA, Люксембург), яка є мажоритарним власником російського виробника злитків титану і його сплавів ТОВ Ступінська титанова компанія.

Реклама:

Переможець конкурсу повинен інвестувати в ТОВ не менше 100 млн доларів (з яких 688,85 млн гривень - внесок у статутний фонд підприємства, решта суми - додатковий внесок, що не впливає на розподіл часток), а також забезпечити ЗТМК сировиною (ільменітом) вітчизняного виробництва.

Крім того, переможець повинен в тримісячний термін погасити заборгованість ЗТМК з виплати заробітної плати, податків, заборгованість за енергоносії.

Як відомо, Фірташ зареєстрував у Швейцарії компанію Ostchem Gas Trading, яка вже в наступному році продасть близько 2 млрд кубометрів газу промисловим споживачам, а в майбутньому планує наростити поставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: