Київрада просить Януковича не забирати у столиці мільярди

Четвер, 20 грудня 2012, 15:29

Київська міська рада прийняла звернення до президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів щодо бюджету столиці на 2013 рік.

Про це йдеться у відповідному рішенні Київради, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

У тексті висловлюється глибока стурбованість ризиками для Києва у зв'язку з прийнятим Радою держбюджетом-2013. Зазначено, що сума опосередкованого вилучення з бюджету міста в наступному році складає більше 8 млрд гривень.

"Це непосильне для столиці сума, яка призведе до зменшення заробітних плат, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, вартості проїзду в громадському комунальному транспорті та зростання цін на соціально значущі товари", - сказано в посланні до державних органів влади.

Реклама:

У зв'язку з цим Київрада просить президента і органи центральної влади відновити норми бюджетного кодексу, які діяли до 1 січня 2011 року - щодо зарахування до бюджету міста податку на доходи фізосіб в повному обсязі. На думку депутатів Київради, внесення змін до бюджетного кодексу України та до держбюджету-2013 дозволить місту завершити ряд великих інфраструктурних об'єктів, відновити соціальні програми і забезпечити киянам гідні умови життя і праці.

Як відомо, 20 грундня Київська міська рада не прийняла бюджет столиці на 2013 рік.

Нагадаємо, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив, щозабезпечення належної життєдіяльності Києва в 2013 році за затвердженою редакцією держбюджету неможливе.

Як повідомлялося, у Мінфіні відповіли на критику Попова, заявивши, що з бюджету столиці не вилучатимуться кошти до держбюджету.

Нагадаємо, згідно з проектом держбюджету на наступний рік, Київ, єдине в Україні місто, зобов'язаний буде віддати в державну казну 50% від всіх податків, отриманих по місту з фізосіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: