Герега каже, що скоріш за все бюджет Києва не схвалять

Четвер, 20 грудня 2012, 11:14

Депутати Київради, найімовірніше, не підтримають проект бюджету міста на наступний рік.

Про це заявила 20 грудня на брифінгу секретар Київради Галина Герега, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Вона зазначила, що на засіданні депутати заслухають презентацію бюджету.

Виходячи з показників держбюджету-2013, КМДА пропонує до утвердження наступні цифри: доходи - 18 млрд гривень, витрати - 17,7 млрд гривень.

Реклама:

Згідно із бюджетним кодексом, 50% податку на доходи фізосіб Київ (єдиний з усіх міст України) повинен передати до держбюджету, і в 2013 році ця сума становитиме 8,2 млрд гривень.

"Як пояснює управління фінансів, теоретично ми маємо навіть зростання показників бюджету порівняно з минулим роком на 1,23%, але фактично в бюджеті не враховані темпи зростання інфляції. Уряд не дав Києву жодних гарантій, залишивши столицю на сухому пайку", - сказала Герега.

Герега нагадала, що бюджет вже розкритикував голова КМДА Олександр Попов.

"За законом, КМДА зобов'язана винести на розгляд депутатів проект бюджету, але, судячи з настроїв у депутатському корпусі, думаю, більшість депутатів налаштовані не підтримувати цей документ", - пояснила секретар Київради.

Нагадаємо, нещодавно голова КМДА Олександр Попов заявив, що забезпечення належної життєдіяльності Києва в 2013 році за затвердженою редакцією держбюджету неможливе.

Як повідомлялося, у Мінфіні відповіли на критику Попова, заявивши, що з бюджету столиці не вилучатимуться кошти до держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: