Мінприроди купило в офшору космічні фото по "космічній" ціні

Четвер, 20 грудня 2012, 09:31

ДП "Центр еколого-експертної аналітики" уклало угоду на впровадження геоінформаційних технологій з використанням даних дистанційного зондування Землі.

Угоду укладено з кіпрською компанією "G.X. satellite communication management ltd", а вартість угоди становила 26,15 млн гривень, передає сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Для Міністерства екології та природних ресурсів замовлено зображення дистанційного зондування території України (603 тис кв. км) за два роки, роздільною здатністю на місцевості не більше, ніж 6 м.

Зображення повинні складатися із космічних знімків, які надходять з 4 або більше супутників.

Реклама:

Надані зображення мають бути технологічно сумісні з наявними у замовника даними за попередні роки.

В тендері брало участь харківське ТОВ "Спаеро-гіс", чия пропозиція коштувала 23 млн гривень.

Однак дешевша заявка була відхилена через формальні обставини: не всі сторінки пропозиції мають печатку, невірно заповнений стовпчик з інформацією про посади та професії працівників.

Відтак єдиним конкурентом було ТОВ "Твіс-інфо" Олеся Ясинського та Геннадія Павленка.

Державне космічне агентство та оператор Національної системи космічного спостереження ДП "Дніпрокосмос" в тендері участі не брали, хоча українська держава має власні можливості для отримання космічних фотографій.

Нагадаємо, минулого року Мінекології замовило космічні знімки території України за 49,38 млн гривень у австрійської фірми, яка спеціалізується на будівництві цементних заводів.

Кіпрська компанія "G.X. satellite communication management ltd" має свій сайт, який було зареєстровано 9 жовтня 2012 року – в день оголошення тендеру.

Власник сайту скористався опцією, яка дозволяє не розкривати його прізвище.

В розділі “Наші клієнти” кіпрська фірма вказала лише Мінприроди України.

Серед партнерів фірми – ДП "Дніпрокосмос", яке займається космічними фото України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: