"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР хоче, щоб влада дозволила кредитувати в гривні

Неділя, 2 грудня 2012, 13:52

ЄБРР готовий збільшити обсяги інвестицій у економіку України, якщо українська влада надасть можливість банку здійснювати фінансування в гривні.

Про це розповів старший банкір ЄБРР Олександр Павлов під час круглого столу, передає ZN.UA.

"Ми досі змушені кредитувати тільки в доларах, і, відповідно, це накладає обтяжливі наслідки з валютними ризиками для наших клієнтів. У разі початку роботи з гривневими інструментами як ЄБРР, так і міжнародні корпорації, змогли б збільшити нашу середньострокову підтримку для секторів інфраструктури, муніципалітетів, банківського сектора, для кредитування малого і середнього бізнесу, іпотеки", - зауважив фінансист.

Павлов також наголосив, що ключовою ціллю для України має стати підвищення інтересу до себе з боку міжнародних інвесторів, який в останні роки тільки згасав.

Реклама:

"Ми сподіваємося, що він (інтерес) хоча б протримається на тому рівні, який дозволить розвиватися. Завдання країни відновити інвестиційну привабливість, щоб той довгостроковий потенціал, який в країни є і який визнають абсолютно всі міжнародні аналітики, все-таки конвертувався в якісь короткострокові і швидкі інвестиції", - зауважив представник ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: