У США бояться, що Україна може "підірвати" міжнародну торгівлю

Неділя, 2 грудня 2012, 10:24

США заявляють, що бажання України переглянути мита у межах СОТ можуть підірвати двосторонні торговельні відносини.

Як ідеться у повідомленні офісу Торгового представника США, занепокоєння 30 листопада міністру закордонних справ України Костянтину Грищенко під час зустрічі у Вашингтоні висловив особисто торговий представник США Рон Кірк, передає УНІАН.

"Посол Кірк висловив серйозне занепокоєння США з приводу запиту України щодо перегляду зв’язаних мит на понад 350 товарів, на які вона погодилася при вступі до СОТ у 2008 році. Ця акція є безпрецедентною і може підірвати багатосторонню торговельну систему, тому майже всі значні торговельні партнери України – понад третина усіх членів СОТ - приєдналися до нас з приводу цієї проблеми", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні нагадується, що 8 листопада торговий представник США уже висловлював занепокоєння з цього приводу в листі на адресу першого віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського.

Реклама:

Як повідомлялося, у жовтні Україна звернулася до СОТ з інформацією про намір підвищити імпортні мита майже на 371 товарну лінію.

Це звернення викликало стурбованість торгових партнерів України в ЄС і США.

Нагадаємо, у СОТ нещодавно заявили, що держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: