"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Попова придумали, де взяти гроші на енергозбереження

Середа, 19 грудня 2012, 16:10

КП "Група впровадження проектів з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях" планує залучити на пільгових умовах 3 млн євро у корпорації NEFCO.

Про це повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови адміністрації Руслана Крамаренка, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кредит планується залучити під 3% річних. Відповідний проект рішення вже підготовлений і буде поданий на розгляд Київраді.

"Гроші будуть використані в рамках пілотного проекту з енергозбереження в бюджетних установах столиці. Для впровадження енергозберігаючих заходів на об'єктах комунальної власності буде здійснена заміна старих та встановлення нових одиниць енергозберігаючого обладнання в харчоблоках загальноосвітніх шкіл", - наводяться в повідомленні слова Крамаренко.

Реклама:

Заступник голови КМДА також уточнив, що реалізація проекту дозволить заощадити кошти, що витрачаються бюджетними установами на оплату спожитих енергоносіїв.

"Це важливе питання, адже на сьогодні місто витрачає близько 1 млрд гривень на оплату енергоносіїв в комунальних установах", - додав він.

NEFCO створена в 1990 році Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Основна діяльність NEFCO пов'язана з проектами, що дозволяють поліпшити стан навколишнього середовища регіону - скорочення викидів парникових газів, поліпшення стану Балтійського моря, зниження забруднення навколишнього середовища токсичними речовинами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: