"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новінський вирішив зайнятися машинобудуванням

Середа, 19 грудня 2012, 11:09

У "Смарт-холдингу" Вадима Новінського вирішили зайнятися машинобудуванням.

Компанія викупила частку в НВО ім. Фрунзе і отримала опціон на її збільшення від почесного президента підприємства Володимира Лук'яненка, пише "Комерсант-Україна".

Про те, що "Смарт-холдинг" Вадима Новінського став акціонером НВО ім. Фрунзе виданню розповіло джерело на підприємстві.

За його словами, група придбала у почесного президента НВО Володимира Лук'яненка 25% акцій Great Station Properties, яка в свою чергу володіє 48,9% акцій Stremvol Holdings Limited (акціонер ПАТ "НВО ім. Фрунзе"), а також частками в ряді пов'язаних з підприємством компаній.

Реклама:

Лук'яненко, за інформацією джерела, також надав "Смарт-холдингу" опціон на викуп акцій Great Station Properties.

Таким чином, група вже стала власником 10,04% акцій заводу, а в майбутньому може отримати контроль над 40,04% його акцій.

Сума угоди не розголошується. Але за оцінками ІК "АРТ-Капітал", виходячи з оцінного мультиплікатора EV/S (співвідношення вартості підприємства до обсягу реалізованої продукції), контроль над 10% НВО ім. Фрунзе та інших пов'язаних активів міг обійтися "Смарт-холдингу" в 60-75 млн доларів.

ПАТ "НВО ім.Фрунзе" - один з найбільших виробників обладнання для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості.

У минулому році підприємство реалізувало товарної продукції на суму понад 350 млн доларів.

83,7% акцій заводу належить Stremvol Holdings Limited (51% акцій цієї компанії контролює UMS Holding підприємця Костянтина Григоришина і 48,9% Great Station Properties), ще 13,5% - Prosceno Traiding Limited підприємця Григорія Суркіса, інше становить free float.

Генеральний директор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін підтвердив факт входження до складу акціонерів підприємства, назвавши інвестиції в завод стратегічними.

За його словами, в осяжному майбутньому "Смарт-холдинг" буде готовий зробити пропозицію про викуп часток інших акціонерів, зокрема Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: