Азаров "виписав" попередження власникам "Київобленерго"

Середа, 19 грудня 2012, 10:33

Прем'єр-міністр розкритикував роботу "Київобленерго" і "виписав" попередження власникам компанії.

Про це він заявив на засіданні уряду.

За його словами, за весь час снігопадів Київська область була лідером за кількістю населених пунктів відрізаних від енергопостачання і зараз залишається лідером за кількістю сіл, де електропостачання не відновлено.

"По-перше – це свідчить, що керівники приватної компанії "Київобленерго" і місцева влада вчасно не потурбувалися про вирубку дерев навколо ліній електропередач, про ремонт електромереж і підвищення їх надійності. По-друге – про те, що слабо організована координація робіт і оперативність дій ремонтних бригад", - сказав Азаров.

Реклама:

Він зазначив, що приватна компанія "Київобленерго" виявилася неготовою до очікуваних і аж ніяк не катастрофічних природних явищ та виявила нерозторопність і байдужість до людей.

"Це взагалі ставить питання про можливість цієї компанії експлуатувати електричні мережі в Київській області. Миритися з цим ми не будемо, я офіційно попереджаю власників "Київобленерго" про те, що подібної роботи уряд не потерпить. Якщо треба, ми задіємо всі правові механізми впливу", - підсумував Азаров.

Нагадаємо, 89,12% "AES Київобленерго" належить компанії AES Washington Holdings B.V. (Нідерланди), яка у свою чергу належить американській AES Сorporation.

"Київобленерго" здійснює передачу й поставку електроенергії в Київській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!