"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова звільнятимуть чиновників винних у затримці зарплат бюджетникам

Вівторок, 18 грудня 2012, 18:15

Держфініспекція після перевірки місцевих бюджетів, яку доручив провести глава Кабміну, відзначила, що чиновники, винні у затримці зарплат, будуть звільнені.

Про це заявив голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв, повідомляє офіційний сайт інспекції.

Як повідомляється, прем'єр-міністр неодноразово заявляв, що кошти на виплату заробітної плати в регіонах є. Він поставив чітке завдання перед керівниками місцевих державних адміністрацій - забезпечити регулярну та своєчасну виплату грошей працівникам. І там, де зарплату не платили, спеціальні робочі групи з'ясовували причину затримок.

"На виконання відповідного доручення Кабінету міністрів ми перевірили місцеві бюджети по використанню коштів, спрямованих на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ. Також був проведений аналіз причин допущеної заборгованості. І результати цієї роботи навряд чи можна назвати втішними", - зазначив Андрєєв.

Реклама:

"Всього станом на початок грудня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ склала більше 1,3 млрд гривень по території більшості областей України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, серед причин заборгованості слід зазначити виплати, що не мають обов'язкового характеру, але які проводилися, незважаючи на брак коштів.

На думку голови Держфінінспекції України, саме ті чиновники, які не фінансують захищені статті бюджету, будуть притягнуті до відповідальності.

До інших причин невиплат зарплат слід віднести збільшення органами місцевого самоврядування обсягів фінансових ресурсів на власне утримання за рахунок доходів, що не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів.

В даний час перевірки тривають, матеріали перевірок передані Міністерству соціальної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!