"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко гарантує ухвалення закону про трансфертне ціноутворення

Вівторок, 18 грудня 2012, 17:11

Розроблений ДПС спільно з PricewaterhousCoupers законопроект про трансфертне ціноутворення буде винесений на розгляд Радою в січні 2013 року, і в разі прийняття, зможе запрацювати вже з 1 липня 2013 року.

Про це повідомив глава ДПС Олександр Клименко під час презентації та обговорення нового законопроекту з представниками українського бізнесу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, 10 січня розпочнеться сесія Ради, і ми будемо виносити законопроект на розгляд у першому читанні. Щодо імплементації тут два варіанти: 1 січня 2014 року, або 1 липня 2013 року. Тому будемо намагатися прийняти його в першому кварталі 2013 року комплексно - в першому і в другому читанні", - повідомив Клименко.

Він підкреслив, що бізнесу надається тиждень на ознайомлення з документом і внесення пропозицій до нього, після чого законопроект буде переданий до парламенту.

Реклама:

"Цей законопроект після обговорення буде внесений до парламенту і, я гарантую, буде проголосований", - сказав Клименко.

Згідно із законопроектом, крім зовнішньоекономічних операцій з резидентами країн з низьким рівнем оподаткування, ДПС пропонує контролювати операції всередині групи компаній (між пов'язаними особами). В обох випадках - якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень на рік.

"Передбачається необхідність подачі бізнесом звіту про контрольовані операції та документації про трансферне ціноутворення по операціях щороку до 1 травня. За неподання передбачається штраф у розмірі 5% суми контрольованої операції, а також за неподання іншої обов'язкової документації - 100 мінімальних зарплат", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, законопроектом вводиться новий вид перевірки - спеціальна перевірка по ТЦ (трансферному ціноутворенню).

При цьому податкова служба не має права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної перевірки, однак може перевірити, чи всі операції відображені у звіті.

Нагадаємо, Клименко раніше заявив, що ДПС спільно з Нацбанком будуть створювати перешкоди для незаконного виведення в офшори і країни з пільговим оподаткуванням до 10 млрд доларів щорічно.

Як повідомлялося, Кіпр залишається головною країною-інвестором України, обсяг інвестицій якої становить 14,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: