"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Радник Путіна: Рано чи пізно Україна приєднається до Митного союзу

Вівторок, 18 грудня 2012, 16:39

Радник президента РФ Сергій Глазьєв заявляє, що про вступ України в Митний союз поки не йде, однак вигоди для країни очевидні.

Про це він заявив журналістам, пишуть "РИА Новости".

"Поки мова про приєднання України до Митного союзу не йде, але перше, що вона отримає від участі в цьому об'єднанні - скасування мит на нафту і газ", - сказав радник Путіна.

За його словами, в сукупності Україна отримає "поліпшення умов торгівлі для України в разі вступу в ТС становитиме 9 мільярдів доларів".

Реклама:

Глазьєв висловив сподівання, що Україна, яка є спостерігачем в ЄврАзЕС, "відновить участь у євразійському інтеграційному процесі".

Він нагадав, що Україна "спочатку була одна з ініціаторів формування Єдиного економічного простору, але коли на Україні стався помаранчевий переворот, вона випала з інтеграційного процесу, хоча був практично повністю сформований пакет документів по ЄЕП за участю трійки Росія-Білорусія-Казахстан .. . ".

"Тому ми чекаємо, що Київ повернеться до тих планів і Україна знову включиться в нашу роботу по інтеграції", - сказав Глазьєв.

Він заявив, що в разі вступу України до МС, країні буде забезпечений безперешкодний доступ українських товарів агропромислового комплексу, продовольчих товарів на ринок країни.

Він висловив упевненість, "що рано чи пізно Україна приєднається, але чим раніше, тим краще, тому що наші розрахунки показують: чим пізніше, тим менший економічний ефект".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: