У владі заговорили про передчасний розпродаж землі

Вівторок, 18 грудня 2012, 16:03

Глава Держземагентства впевнений на 99%, що мораторій на землю буде скасовано до 1 січня 2016 року.

Про це повідомив глава Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко, передають "Коментарі".

"Після формування уряду у мене буде можливість безпосередньо переговорити з президентом, і я зроблю все можливе, щоб переконати керівництво країни в тому, що мораторій до 2016 року, який прийнятий, істотно гальмує економічний розвиток України в цілому", - сказав Тимченко.

За його словами, ймовірність того, що закон "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" буде прийнятий і мораторій на продаж землі буде скасований раніше 2016 року, складає "99 відсотків".

Реклама:

Глава Держземагентства зазначив, що до продовження мораторію на продаж землі до 2016 року, планувалося почати функціонування ринку землі відразу ж після прийняття закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

"Максимум в лютому місяці ми б прийняли цей закон, а з другої половини року почав би роботу повноцінний ринок землі. Мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2016 року відкинув країну в минуле", - сказав Тимченко.

Нагадаємо, 20 листопада Верховна рада прийняла в другому читанні зміни до Земельного кодексу, згідно з якими мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення був продовжений на термін до прийняття закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", але не раніше 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: