"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада заборгувала виноробам України сотні мільйонів

Вівторок, 18 грудня 2012, 15:53

Асоціація "Виноградарі та винороби України" вимагає від влади відшкодувати заборгованість держбюджету по виплаті компенсацій на розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства, що склала близько 400 млн гривень.

Про це повідомив віце-президент асоціації В'ячеслав Пономарьов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Програма 12 років працювала нормально, але в 2012 році стався збій", - сказав він.

Пономарьов зазначив, що асоціація 18 грудня провела акцію протесту під стінами Будинку уряду з вимогами відшкодувати заборгованість, а також зберегти чинний порядок адміністрування збору на розвиток галузі, зокрема, в частині зарахувань його в спеціальний фонд держбюджету, тоді як держбюджет на 2013 рік передбачає їх перенесення до загального фонду.

Реклама:

"При цьому в держбюджеті на наступний рік на посадку нових садів і виноградників, а також догляд за ними передбачено лише 100 млн гривень, що не покриє витрати галузі, додав віце-президент асоціації", - йдеться в повідомленні.

Директор асоціації Сергій Михайлечко в свою чергу повідомив, що станом на 1 жовтня, згідно з офіційною відповіддю Держказначейства, на спецрахунку за вказаним збором перебуває 899,649 млн гривень, і гроші звідти не можуть використовуватися на будь-які інші цілі.

"Ми звернулися в Генпрокуратуру з вимогою провести перевірку і порушити кримінальні справи у разі нецільового засобу по збору", - сказав він.

Михайлечко також зазначив, що після акції протесту представники Міністерства фінансів запевнили протестувальників, що зазначена заборгованість буде погашена і, більш того, відзначили, що відповідні накази вже підписані.

"Будемо сподіватися, що це дійсно так. Ми домовилися, що в п'ятницю буде ще одна зустріч за підсумками якраз цієї роботи", - сказав Михайлечко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!