Fitch прогнозує стабільні показники в металургії СНД

Понеділок, 17 грудня 2012, 18:43

Хороші показники сталевикористовуючих галузей в СНД, конкурентоздатні затрати і проциклічна динаміка рубля обумовлюють стабільний прогноз по металургійний і гірничодобувний сектор СНД на 2013 рік.

Про це йдеться в звіті Fitch Ratings, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно зі звітом, внутрішній попит продовжить бути більш важливим для російських виробників в 2013 році, ніж експорт, і, на відміну від ситуації в Західній Європі, Fitch очікує сильний попит в Росії.

Зростаючі доходи будуть підтримувати будівництво та продаж автомобілів, і потреби в заміні старих трубопроводів також будуть підкріплювати хороший попит.

Реклама:

Великі виробники сталі в СНД будуть продовжувати мати високі коефіцієнти завантаження потужностей, так як їх грошові витрати в сегменті виробництва слябів як і раніше будуть на 25% -35% нижче середнього світового показника.

У наступному році Fitch очікує збереження підтримки рентабельності неінтегрованих компаній по мірі зниження відносної ціни на сировину для виробництва сталі в порівнянні з готовою сталевою продукцією.

Сфокусовані на експорті українські виробники будуть більшою мірою схильні до впливу помірного скорочення споживання сталі, очікуваного в ЄС в 2013 році, в порівнянні з російськими виробниками. Висока частка у виробництві сталевих напівфабрикатів з більш низькою доданою вартістю робить українських виробників уразливими у разі зниження попиту в 2013 році.

Очікується, що генерування грошових коштів покращиться в обох секторах. Для гірничодобувних компаній даний момент є функцією від стабільних грошових коштів від операційної діяльності (FFO) і скорочення капіталовкладень, що призводить до збільшення вільного грошового потоку. У сталеливарних компаній FFO підвищиться зважаючи більш сприятливого відношення цін на сировину до цін на готову продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: