Думка експерта: Знижені рейтинги Ferrexpo не вплинуть на ціни акцій компанії?

Понеділок, 17 грудня 2012, 16:31

Зниження рейтингу агентством S&P для Ferrexpo було очікуваним після пониження рейтингу країни і, навряд чи буде мати якийсь вплив на ціну акцій або облігацій.

Про це заявив аналітик Concorde Capital Роман Тополюк.

На думку аналітика, фінансове становище і платоспроможність Ferrexpo залежать швидше від трендів на ринку залізної руди, ніж від суверенних ризиків України.

"Китайські спотові ціни на залізорудні окатиші виросли на 5% протягом перших двох тижнів грудня до 149,5 доларів за тонну, в результаті чого середня спотова ціна у другому півріччі 2012 досягла 140 доларів за тонну (-12% порівняно з першим півріччям) , що на 1% вище наших очікувань", - зазначив експерт.

Реклама:

15 грудня рейтингове агентство Standard&Poor's знизило з "В +" до "В" рейтинг гірничорудної компанії Ferrexpo PLС українського олігарха Костянтина Жеваго.

Ferrexpo є сировинною компанією зі штаб-квартирою у Швейцарії і активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт залізорудних окатишів, що використовуються у виробництві сталі.

Акції Ferrexpo, найбільшим акціонером якої є український бізнесмен Костянтин Жеваго, котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Як повідомлялося, в I півріччі 2012 року Ferrexpo скоротила чистий прибуток до 145,6 млн доларів з 293 900 000 доларів за аналогічний період 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: