МВФ покарає Аргентину за недостовірні дані щодо інфляції

Понеділок, 17 грудня 2012, 16:13

МВФ може застосувати санкції до Аргентини через те, що офіційні дані країни за рівнем інфляції не відповідають оцінками незалежних експертів.

Про це пише газета The Guardian, передає "Лента.ру".

Як пише видання, санкції МВФ можуть, зокрема, передбачати виключення Аргентини зі складу "Великої двадцятки".

Згідно з даними статистичного бюро Аргентини, поточний рівень інфляції в країні становить 10%. У той же час незалежні експерти оцінюють зростання цін в 25% і більше.

Реклама:

Видання вказує, що побічно недостовірність поточних даних підтвердила депутат від правлячої партії Габріела Черутті, яка заявила, що цифри статистики самі по собі нічого не значать. За її словами, ціни можуть зростати на 20% на рік, але ж і зарплати також піднімаються на ті ж 20%.

17 грудня закінчився останній термін, до якого Буенос-Айрес повинен був надати скоректовані дані по інфляції. За кілька днів до крайнього терміну Agence France-Presse повідомляло, що МВФ, швидше за все, буде вирішувати питання про санкції відносно Аргентини не раніше січня 2013 року.

У середині вересня поточного року аргентинці, незадоволені економічною політикою президента країни Крістіни Фернандес де Кіршнер, провели масові мітинги в ряді міст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: