"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch присвоїло Одеській області рейтинг "B"

Понеділок, 17 грудня 2012, 15:45

Агентство Fitch Ratings присвоїло довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті на рівні "B" Одеської області.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, рейтинги відображають диверсифіковану економіку Одеської області, хороші показники бюджету та відсутність ризику (борг плюс інша заборгованість за класифікацією Fitch).

"Також рейтинги приймають до уваги сильну залежність регіонального бюджету від рішень уряду України і в цілому розвивається інституційне середовище в країні. Рейтинги також відображають сильну інтеграцію регіонального бюджету в бюджетну систему країни", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Fitch відзначає, що сприятливим чинником для рейтингів Одеської області стало б підвищення суверенних рейтингів у поєднанні з підтриманням прийнятного виконання бюджету.

І, навпаки, у випадку несприятливих змін інституційного середовища для українських регіонів, які негативно позначилися б на виконанні бюджету Одеської області і призвели б до суттєвого погіршення позиції боргу, це зробило б тиск на рейтинги у бік пониження.

"Інституційне середовище українських регіонів вимагає подальшого розвитку і гармонізації, що обумовлює значні моменти невизначеності, що позначаються на їх довгостроковому розвитку і бюджетному плануванні", - говориться в прес-релізі.

За прогнозами Fitch, операційна маржа у Одеській області складе 17% -18% в 2012-2014 роках. Бюджет регіону буде в значній мірі збалансованим в 2012-2013 роках. 

Як відомо, рейтингове агентство Fitch Ratings відкликало рейтинги Дніпропетровської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: