У Росії кажуть, що Україна і Митний союз вже працюють

Понеділок, 17 грудня 2012, 12:47

Україна і Митний союз вже співпрацюють за формулою "3+1".

Про це у Москві заявив голова колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) – наднаціонального органу Митного союзу Віктор Христенко, передає УНІАН.

"Кожен у "3+1" вкладає свій сенс. Для мене сьогодні реалізація формули "3+1" - це саме те, що робить комісія з Україною", - сказав Христенко.

До того ж голова колегії ЄЕК нагадав, що у вересні 2012 року за результатами його переговорів із прем'єр-міністром України Миколою Азаровим було підписано два документи, які визначають системний діалог у сфері торгівлі і технічного регулювання.

Реклама:

За словами Христенка, вже зараз профільні міністри з боку України і ЄЕК обговорюють весь порядок денний з цих питань з метою запобігти виникненню торгових конфліктів і створити умови для лібералізації торгових відносин.

Відповідаючи на питання, на підписання яких угод між Україною і Митним союзом слід очікувати, Христенко сказав: "Звичайно, краще питати про це владу України, до чого готується Віктор Янукович з погляду підготовки до підписання документів".

Як повідомлялося, 13 грудня президент Віктор Янукович заявив, що Україна поступово приєднуватиметься до правил Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: