Люди Бойка та "Єнакіївського" вторгували мільйони на вугіллі

Понеділок, 17 грудня 2012, 11:56

Держпідприємства вугільної галузі уклали низку угод на придбання вугілля на 22,95 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ДП "Шахта "Крепінська" за 2,52 млн гривень придбало у ТОВ "Луганська вуглезбагачувальна компанія" 1703 тон вугілля марки АМ для побутових потреб вартістю 1480 грн/т.

В відкритих джерелах є дані про можливість придбання мілкого антрациту по 700-950 грн/т.

Реклама:

ДП "Шахта "Крепінська" було створено на початку цього шляхом виділення з ДП "Антрацит" і включено в перелік шахт, які мають бути ліквідовані.

Засновниками ТОВ "Луганська вуглезбагачувальна компанія" є компанії "Ставр" та "Лідер" з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Офіційними засновниками цих двох фірм є лондонська фірма "Кінс лімітед".

Фірма Іванющенка також виступила постачальником вугілля на суму 14,07 млн гривен для обласної дирекції "Луганськвуглереструктуризація", яка замовила паливо на груповий вугільний склад шахти "Луганська", що ліквідується.

В цьому випадку фірма поставить вугілля АС (6-13) по 1 370 грн/т та АМ (13-25) по 1 480 грн/т.

"Луганськвуглереструктуризація" також замовила постачання вугілля по аналогічним цінам ТОВ "ДВ нафтогазовидобувна компанія" на загальну суму 6,13 млн гривень.

Засновниками цієї фірми є Юлій Іоффе, колишній заступник Юрія Бойко в міністерстві паливно-енергетичного комплексу, та лондонська компанія "DV corporation limited".

Власником британської фірми є кіпрський офшор "Вінокс інвестментс лімітед" (Vinox Investments Limited), заснований головою "Укртрансгазу" Сергієм Винокуровим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: