Київрада може не затвердити новий бюджет столиці

Понеділок, 17 грудня 2012, 10:17

Через запланований Кабміном величезний дефіцит бюджету влада столиці не зможе виплачувати муніципальну надбавку бюджетникам.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов під час зустрічі з столичними вчителями, лікарями та соціальними працівниками 14 грудня, пише "Комерсант-Україна".

Олександр Попов зазначив, що парламент проголосував за рекордне зменшення фінансування міського бюджету (на 8,2 млрд гривень), через що в 2013 році міська казна матиме прихований дефіцит у розмірі 4 млрд гривень.

Відповідальний за формування столичного бюджету заступник голови КМДА Руслан Крамаренко у своєму виступі ще більше згустив фарби.

Реклама:

За його словами, при обсязі фінансування зарплат у розмірі 7,17 млрд гривень їх не тільки не можна буде збільшити, але навіть доведеться зменшувати.

"Нам не вистачає близько 1 млрд гривень для фонду стимулювання, тобто виплат муніципальних надбавок. Вільних ресурсів у нас немає", - сказав Крамаренко.

Нагадаємо, 20-відсоткову муніципальну надбавку до зарплати отримують в столиці соціальні працівники, вчителі і співробітники культурних установ.

У своєму заключному слові Попов заявив, що КМДА буде вести переговори з новим складом Кабміну про внесення змін до бюджету Києва.

Однак він додав, що, згідно із законом, 20 грудня запропонований бюджет необхідно винести на розгляд Київради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!