"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада задумала масштабний розпродаж

П'ятниця, 14 грудня 2012, 19:57

Фонд держмайна хоче в 2013 році продати держпакет акцій ВАТ "Турбоатом" у розмірі 75,22% і ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,56%.

Це станеться у разі прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із переліком об'єктів, які будуть запропоновані до продажу у 2013 році, статутний капітал "Турбоатому" становить 105,624 млн гривень, ОПЗ - 798,544 млн гривень.

Крім цього, ФДМ планує виставити на продаж в 2013 році по 25% акцій ВАТ "Тернопільське об'єднання "Текстерно", ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат", 26,22% акцій ВАТ "Луцький шовковий комбінат "Волтекс", 100% ПАТ "Дніпрометробуд" , 99,81% ВАТ "Холдингова компанія "Краян" та ін.

Реклама:

Як відомо, ВАТ "Турбоатом" спеціалізується на випуску турбін для теплових і атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій.

Одеський припортовий завод спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду та іншої хімічної продукції.

Як повідомлялося, раніше голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявляв, що оціночна вартість майнового комплексу Одеського припортового заводу разом з цехом перевалки аміаку становить 5-7 млрд гривень.

Нагадаємо, бізнесмен Дмитро Фірташ заявляв, що зацікавлений у придбанні ОПЗ. Також Фірташ виражав упевненість, що боротьба за ОПЗ буде серйозною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: