Переглянути митні збори з Україною хоче 31 країна СОТ

П'ятниця, 14 грудня 2012, 17:34

До Мінекономрозвитку надійшли заявки на переговори щодо перегляду тарифів митних зборів від 31-ї країни в рамках СОТ.

Про це повідомили у міністерстві, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними відомства, на 14 грудня 2012 року надійшли запити від таких країн-членів СОТ: Аргентини, Австралії, Бразилії, Гватемали, Гондурасу, Домініканської Республіки, Еквадору, ЄС, Єгипту, Індії , Ісландії, Канади, Китаю, Колумбії, Кореї, Малайзії, Мексики, Нової Зеландії, Норвегії, Оману, Пакистану, Парагваю, Перу, Сальвадору, США, Туреччини, Уругваю, Хорватії, Шрі-Ланки, Швейцарії, Японії.

"Після надання офіційного повідомлення в СОТ, Україна вже провела робочі зустрічі із зацікавленими сторонами, були ініційовані та проведені зустрічі на рівні глав делегацій в Женеві, під час яких надавалися додаткові роз'яснення та відповіді", - зазначено в повідомленні.

Реклама:

У відомстві підкреслили, що згідно із правилами СОТ, переговори щодо перегляду домовленостей повинні бути завершені протягом 60-денного періоду, якщо такі переговори включають тільки одну товарну позицію або дуже невелику групу товарних позицій.

Нагадаємо, у Мінекономрозвитку повідомили, що Україна не має наміру відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках членства в СОТ і вважає своє рішення обґрунтованим.

Як повідомлялося, держави - члени Світової організації торгівлі закликають Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: