"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

М'ясо птиці у ЄС поставлятимуть 6-7 компаній з України

П'ятниця, 14 грудня 2012, 16:38

На ринку Євросоюзу з'явиться продукція птахівництва 6-7 українських компаній.

Фахівці гендиректорату з питань охорони здоров'я та прав споживачів Європейської комісії (DG SANCO) вже проінспектували підприємства трьох великих українських компаній м'ясного і яєчного напрямів, пише "Бізнес".

За даними видання, мова йде про ПАТ "Миронівський хлібопродукт", ТОВ "Комплекс "Агромарс" та ТОВ "Аграрний холдинг Авангард".

Крім цих компаній експортувати свою продукцію в ЄС будуть ще три-чотири великих українських виробника птахівничої продукції (зокрема, Ovostar Union, "Інтер"), вважає Олександр Бакуменко, голова ради директорів Асоціації "Союз птахівників України".

Реклама:

Однак, деякі з названих гравців ще не визначили свою позицію щодо експорту в ЄС.

Наприклад, Наталія Власнюк, директор з маркетингу ГК Ovostar Union, повідомила, що рішення щодо експорту продукції в ЄС керівництво має намір прийняти протягом найближчих двох-трьох місяців.

Як відомо, близько 65% акцій ПАТ "Миронівський хлібопродукт" належать Юрію Косюку, інші 35% знаходяться у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

ТОВ "Аграрний холдинг Авангард" належить бізнесменц Олегу Бахматюку, а Prime One Capital, яку контролюють виконавчий директор Ovostar Union Борис Бєліков і голова Ради директорів Віталій Вересенко нещодавно скоротила свою частку у Ovostar Union до 74%.

Як повідомлялося, Україну включили до переліку країн, які мають право імпортувати в країни ЄС яйця, яєчні продукти, птицю і м'ясо птиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!