В НБУ запевняють, що податок на продаж валюти спрямований на спекулянтів

П'ятниця, 14 грудня 2012, 14:21

Голова комітету НБУ із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков заявив, що податок на продаж валюти спрямований лише на боротьбу зі спекулянтами.

Про це він заявив під час круглого столу на тему "Оподаткування валютних операцій: ставки, терміни перехідного періоду, специфіка впровадження".

Під час обговорення Горшков підкреслив, що законопроект щодо запровадження податку на продаж іноземної валюти має на меті покласти край спекулятивним операціям.

Горшков звернув увагу ЗМІ та присутніх експертів на механізм розхитування курсу гривні, який застосовують валютні спекулянти.

Реклама:

"Як зазвичай відбувається? Валютні спекулянти розпускають чутки, починається істерія тому, що у населення немає джерел, щоб перевірити дані. Далі − паніка, виникає дефіцит валюти і всі терміново починають її скуповувати", - пояснив банкір.

Горшков також закликав ретельно прочитати текст законопроекту та не робити передчасних висновків.

"Якщо ви почитаєте текст, то побачите, що для простих громадян труднощів не виникне, нововведення спрямоване лише на боротьбу зі спекулянтами", − сказав він під виступу.

Нагадаємо, законопроект про введення 15% збору був зареєстрований у Верховній раді 19 листопада.

Однак 20 листопада ВР відклала його розгляд на невизначений термін, оскільки його автор народний депутат Віталій Хомутинник відкликав законопроект.

Після цього НБУ запропонував зменшити збір з продажу готівкової валюти до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!