"Альфа-груп" планує повернутися на нафторинок в Україні

П'ятниця, 14 грудня 2012, 12:14

"Альфа-груп" не піде з нафтового ринку, її інвестиційний підрозділ готує операцію з придбання майже 30% акцій британської Regal Petroleum з активами в Україні.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на меморандум про взаєморозуміння, продавцем виступає CIS Natural Resources Fund (фонд під управлінням Curzon Alternative Investments), покупцем - Kimron Ltd або інша структура А1.

Президент А1 Михайло Хабаров підтвердив агентству достовірність документа. "Операцію плануємо закрити найближчим часом, можливо, до кінця року", - сказав він.

A1 інвестує в активи, недооцінені через різних ризиків. Regal - саме така компанія, якісне управління в інтересах усіх акціонерів дозволить збільшити її капіталізацію, вважає Хабаров.

Реклама:

"За поточними ринковими котируваннями пакет у розмірі 89,854 млн акцій Regal стоїть 21,3 млн фунтів стерлінгів", - йдеться у повідомленні.

Контрольний пакет Regal належить структурі українського бізнесмена Вадима Новинського Energees Management. Фонд CIS Natural Resources придбав 16% акцій компанії в грудні 2011 року, а днями відзвітував про збільшення частки до 28%.

Структура Альфи вже з'являлася в складі акціонерів Regal, але всього на тиждень: Alfa Capital Holdings (входить в Alfa Banking Group) в кінці вересня минулого року придбала, а на початку жовтня продала 9,92% нафтогазової компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: