"Вугілля України" знову влізло в мільярдні борги

П'ятниця, 14 грудня 2012, 09:24

ДП "Вугілля України" 6 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на відкриття двох кредитних ліній у розмірі 0,5 млрд гривень кожна.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник держаних закупівель".

Як зазначається у повідомленні, кредитні лінії на загальну суму 1 млрд гривень відкрито на один рік, вартість обслуговування становитиме 212,5 млн гривень, що відповідає 21,25% річних.

"Цільовим призначенням кредиту в конкурсній документації вказано "поповнення оборотних коштів позичальника та/або рефінансування діючої кредитної лінії", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Хто ще брав участь в тендері невідомо, оскільки протокол розкриття пропозицій та звіт про проведення торгів на сайті "ВДЗ" не опубліковано, пише видання.

"Вугілля України" оголосило цей тендер ще в січні 2012 року. Однак впродовж року держпідприємство 28 разів змінювало дату і умови проведення торгів.

За останні п’ять місяців "Вугілля України" уклало з "Укрексімбанком" угоди на відкриття восьми однорічних кредитних ліній на загальну суму 1,6 млрд гривень.

У другій половині 2011 року "Вугілля України" брало кредити у "Ощадбанку", а також у російських банків "Альфа-Банк", "Дочірній банк Сбербанку Росії" та "Проінвестабанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!