"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні запевняють, що приватизація шахт заощадить державі мільярди

П'ятниця, 14 грудня 2012, 09:13

Приватизація державних вугільних підприємств дозволить в 2013 році скоротити видатки державного бюджету у вигляді дотацій вугільному сектору на 4,7 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства фінансів України.

Згідно з повідомленням, за умови виконання програми економічних реформ на 2010-2014 роки в частині приватизації та передачі в концесію державних вугледобувних підприємств та шахт, сума держпідтримки вугільної галузі в 2013 році скоротиться на 4,7 млрд грн - з 14,6 до 9,9 млрд гривень, у тому числі витрати з собівартості готової вугільної продукції скоротяться на 2,1 млрд гривень - з 9,9 до 7,8 млрд гривень.

У Мінфіні нагадали, що держбюджет на 2012 рік передбачає витрати на підтримку вугільної галузі у розмірі 14,6 млрд гривень, у тому числі 9,9 млрд гривень - часткове покриття витрат із собівартості готової вугільної продукції.

Реклама:

Як повідомлялося, 12 грудня Фонд державного майна почав підготовку до продажу в 2012 році десяти вугільних об'єктів. Зокрема, підготовці до продажу в 2012 році підлягають ПАТ "Шахтоуправління" Донбас ", окремі підрозділи" Шахта ім. Абакумова "," Шахта ім. Калініна "," Шахта Жовтневий рудник "," Шахта ім. Челюскінців "," Шахта Моспінська "," Шахта Димитрова "," Шахта Центральна "," Шахта Родинська "," Шахта Стаханова ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: